Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

2017_TC_WEB_Temp_Blog_4

Hoe kun je een leren motorpak reinigen?

  • 19 februari 2015
  • Categorie: Blog

Een onderwerp waar onder motorrijders veel over gediscussieerd wordt is het schoonmaken van hun kleding. Bij textiel is men het vaak snel eens, maar dat is anders wanneer het gaat over een leren motorpak. Reinigen vinden sommigen bijvoorbeeld helemaal niet nodig, terwijl anderen zweren bij tips met groene zeep uit grootmoeders tijd. Idee├źn en meningen genoeg, maar vooral ook veel onduidelijkheid. Tijd om daar verandering in te brengen!

Pas op voor uitdroging en slijtage

Het is in ieder geval niet aan te raden om een leren motorpak in de wasmachine te stoppen. Leer vereist namelijk een speciale behandeling tijdens het reinigingsproces. De wasmachine en reguliere wasmiddelen zijn hier niet voor ontworpen en kunnen zelfs de slijtage van uw motorpak bevorderen.

Ook vergroot u door het langdurige contact met water het gevaar op scheuren in het leer en wordt het pak bovendien vaak niet goed schoon. Tot slot kan het drogen op een verkeerde temperatuur er voor zorgen dat de pasvorm minder goed is.

Vakkundig uw leren motorpak reinigen

Als antwoord op deze problemen uit de praktijk heeft Topcleaning een unieke methode ontwikkeld voor het schoonmaken van leren motorkleding. In een speciaal reinigingsprogramma doorloopt het leren motorpak verschillende fases, waarbij specifieke elementen van het pak worden gereinigd. Ook wordt er rekening gehouden met beschermende kenmerken van het pak dus is het niet nodig om protectiestukken te verwijderen.

Aan het einde van het programma volgt er nog een verzorgende afwerking van het leer en wordt er bovendien een waterafstotende laag aangebracht. Zo is het leren motorpak niet alleen hygi├źnisch gereinigd, maar ook beter bestemd tegen toekomstig vuil!

Terug naar overzicht
Onderwerpen

Gerelateerde blogs
  • 5 tips om vlekken uit je tapijt te verwijderen Lees meer
  • Hoe kun je een leren motorpak reinigen? Lees meer
  • Je gordijnen wassen of stomen? Lees meer
  • Chemisch reinigen of stomen, wat is het verschil? Lees meer
  • Uw dekbed wassen of stomen, wat is nu het best? Lees meer
206