Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

2017_TC_WEB_Temp_Blog_

Uw dekbed wassen of stomen, wat is nu het best?

  • 18 november 2014
  • Categorie: Blog

Aangezien u gemiddeld een derde van uw leven slapend doorbrengt, is niet alleen een goed bed belangrijk. Het dekbed waar u onder ligt verdient natuurlijk minstens zo veel aandacht. Dat begint met het uitzoeken van een dekbed  dat het beste bij uw wensen past.

Heeft u uw ideale dekbed gevonden, dan wilt u hier uiteraard ook jaren plezier van hebben. Regelmatig even luchten uit het raam is daarbij belangrijk, maar voor een lange en gezonde levensduur is het ook aan te raden dat u uw dekbed één keer per jaar grondig reinigt. U kunt uw dekbed wassen of stomen, maar wat is nu het beste?

Verschillende soorten dekbedden

De manier waarop u uw dekbed reinigt, hangt af van het materiaal van het dekbed. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen, want tijdens een nacht verliest u wel tot een halve liter vocht. Ook raakt u huidschilfers kwijt, waarmee de huismijt zich voedt. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende dekbedsoorten en de bijbehorende reinigingsmethodes.

Wollen dekbed: wanneer u uw wollen dekbed in de wasmachine wast, nemen de wolvezels water op. Deze zwellen daardoor op en gaan klitten, waardoor de wol tijdens het opdrogen weer krimpt. Een wollen dekbed kunt u daarom beter stomen, waarbij het isolatievermogen intact blijft.

Donzen dekbed: op sommige donzen dekbedden zit een waslabel. Toch leveren de inhoud van de wasmachine en de noodzaak van speciale zeep hierbij vaak problemen op en is ook het drogen thuis niet altijd even makkelijk. Wanneer u uw donzen dekbed laat stomen bent u ervan verzekerd dat u deze schoon, fris en droog weer terugkrijgt.

Synthetisch dekbed: synthetische dekbedden kunnen doorgaans prima in de wasmachine. Let er wel op dat u de aanwijzingen op het wasvoorschrift goed opvolgt, want te heet wassen kan schade aan uw dekbed toebrengen.

Vlekken in uw dekbed

Soms kunnen er vlekken in uw dekbed komen. Wanneer het om kleine vlekken gaat, kunt u deze normaal gesproken prima zelf schoonmaken. Vlekken door bloed of urine kunt u bijvoorbeeld deppen met lauw water waaraan u wat ammonia toevoegt. Wanneer u een kop thee of koffie morst, kun u de vlek behandelen met wat Biotex.

Krijgt u de vlekken zelf niet schoon of wilt u uw dekbed eens professioneel laten reinigen? Wilt u weten of voor uw eigen dekbed wassen of stomen beter is? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Terug naar overzicht
Onderwerpen

Gerelateerde blogs
  • 5 tips om vlekken uit je tapijt te verwijderen Lees meer
  • Hoe kun je een leren motorpak reinigen? Lees meer
  • Je gordijnen wassen of stomen? Lees meer
  • Chemisch reinigen of stomen, wat is het verschil? Lees meer
  • Uw dekbed wassen of stomen, wat is nu het best? Lees meer
206