Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

2017_TC_WEB_Temp_Blog_10

Wie denkt er eigenlijk aan de veiligheid van de brandweer?

  • 30 juli 2015
  • Categorie: Blog

Brandweermannen en –vrouwen worden door ons allemaal als helden gezien. En terecht, want in de meest gevaarlijke situaties staan zij klaar voor onze veiligheid. Bij een klein keukenbrandje, maar ook bij grote rampen en niet zelden met gevaar voor eigen leven. Een gerust stellend idee voor de gewone burger, maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van de brandweer zelf?

“Brandweer springt onzorgvuldig om met eigen veiligheid”

Die confronterende kop was onlangs te lezen boven een artikel op de website van de NOS. Brandweerlieden zouden teveel onnodige risico’s nemen. Zo zou er bij het werken met gevaarlijke machines te weinig aandacht zijn voor de eigen veiligheid. Ook het te lang doorlopen met vervuilde kleding is een probleem, waarbij met name de met asbest besmette kleding een grote risicofactor is.

Schuld van de brandweer?

In het stuk werd de beschuldigende vinger met name naar de brandweer zelf gewezen. Maar is dat wel zo terecht? Voorschriften op papier zijn één ding, maar hoe goed sluiten die aan op de realiteit waarin de brandweer dagelijks werkt? Praat eens met een brandweerman en je hoort al snel dat het beeld wat genuanceerder is. Praktische middelen om deze regels na te leven blijken namelijk vaak niet voorhanden.

Zoeken naar oplossingen

Bij Topcleaning kijken we liever naar oplossingen dan naar problemen. Daarom is in samenwerking met de brandweer een methode ontwikkeld om bijvoorbeeld met asbest besmette kleding veilig te behandelen. Door de speciale Protect Bag kunnen brandweerlieden hun besmette kleding nu veilig verpakken en laten reinigen. Zo wordt de veiligheid van brandweerpersoneel gewaarborgd en kunnen ze elke dag weer veilig voor ons klaarstaan.

Staat u voor een professionele uitdaging?

De Protect Bag is slechts een van de vele oplossingen die Topcleaning heeft bedacht om een probleem in de zakelijke of dienstverlenende sector op te lossen. Heeft u een vraagstuk op het gebied van textielreiniging waar u zelf niet uitkomt? Leg het gerust eens aan ons voor, we denken graag met u mee over een passende oplossing!

Terug naar overzicht
Onderwerpen

Gerelateerde blogs
  • 5 tips om vlekken uit je tapijt te verwijderen Lees meer
  • Hoe kun je een leren motorpak reinigen? Lees meer
  • Je gordijnen wassen of stomen? Lees meer
  • Chemisch reinigen of stomen, wat is het verschil? Lees meer
  • Uw dekbed wassen of stomen, wat is nu het best? Lees meer
206