Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

Juni 2016 - Topcleaning eindigt op 2de plek bij verkiezing beste stomerij ter wereld!

Officieel persbericht 12-06:

Topcleaning textielreinigers eindigt op #2 in mondiale eindstrijd
Stomerij uit Harderwijk nummer 2 van de wereld

Het Nederlands elftal doet weliswaar niet mee met het EK voetbal, toch was er gisteravond Oranje succes te vieren. Topcleaning textielreinigers uit Harderwijk is op de tweede plaats geëindigd tijdens de mondiale finale van topstomerijen in Frankfurt. Het bedrijf uit Gelderland telt 25 man personeel.

De mondiale wedstrijd wordt georganiseerd door CINET, het internationaal overkoepelende orgaan van de textielwereld. De een na beste stomerij van de wereld worden is een bijzondere mijlpaal voor het vijftig jaar oude familiebedrijf, erkent bedrijfsleider Ruben van Pelt. “We zijn hier allemaal ongelooflijk trots op deze prestatie. Het is een erkenning voor de manier waarop we ons werk doen. Mens, milieu en innovatie staan daarbij centraal.” Zo maakt Topcleaning alleen maar gebruik van energiezuinige apparatuur en milieuvriendelijke reinigingsmethoden. Daarmee loopt het bedrijf voorop in de branche, zo is te lezen in het juryrapport. Topcleaning moest in Frankfurt alleen Fornet Laundry voor zich dulden, een Chinese stomerij met bijna duizend vestigingen in ruim tweehonderd steden.

Protect Bag

De jury in Frankfurt roemde het innovatieve vermogen van de stomerij uit Harderwijk. Zo boekte Topcleaning de laatste jaren veel succes met de Protect Bag. Een product dat Topcleaning zelf ontwikkelde en bedoeld is om besmet textiel snel en veilig te isoleren. “Neem brandweerpakken, die komen regelmatig in aanraking met verschillende besmettingen. Met de Protect Bag kunnen we deze geïsoleerd verpakken waarna het pak met zak en al het reinigingsproces ingaat. Een uiterst veilige oplossing. Deze innovatie wordt ook toegepast op de verontreinigde kleding van laboranten of ambulancemedewerkers”, aldus Van Pelt. 

Caravankussens en trouwjurken

De afgelopen vijftig jaar werd Topcleaning groot door zich te specialiseren in brand- en roetschade. Inmiddels is het werkveld flink verbreed. Het familiebedrijf reinigt onder meer bedrijfskleding en brandweerpakken, gordijnen en dekbedden voor grote hotelketens en verder nog tapijten, caravankussens en matrassen voor bedrijven en particulieren uit het hele land. Ook worden gordijnen en andere stoffen brandvertragend gemaakt. Voor trouwjurken geldt een vaste prijs van 195 euro, inclusief ophalen en weer netjes thuisbezorgen. “Dat concept slaat enorm aan”, aldus Van Pelt. “In 2015 reinigden we vijf keer meer trouwjurken dan het jaar ervoor en dit jaar verwachten we dat aantal te kunnen verdubbelen.”

De prijzenkast

Twee jaar geleden sleepte Topcleaning al de European Award for Best Practices Textile Cleaning in de wacht. Een prestigieuze prijs die eens in de vier jaar wordt uitgereikt en als een belangrijke graadmeter geldt voor kwaliteit in de textielbranche. Ook ontving het bedrijf al eens een Certificate of Excellence van CINET. “Dat we ons nu de beste stomerij van Europa mogen noemen én een na beste van de wereld is het resultaat van jarenlang hard werken door een team van 25 mensen die zich iedere dag weer geweldig inzetten”, aldus Van Pelt. “Maar we blijven innoveren. Ook de komende jaren zetten we ons maximaal in voor mens en milieu.”

V.l.n.r. Elske-Sanne Elzerman (creative design), Joke Elzerman (eigenaar), Peter Wennekes (CINET President/CEO), Johan Elzerman (eigenaar) en Ruben van Pelt (bedrijfsleider).


Download highres afbeeldingen

Wil je meer weten?

Dan horen we graag van je! Stuur ons gerust je vraag of verzoek, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Neem direct contact op
Voor elke uitdaging een oplossing
  • landelijke dekking
  • zorgvuldige behandeling
  • proefreiniging mogelijk
  • snelle service
Bedrijfsfilm
271