Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

November 2015 - Topcleaning ontwikkelt de Protectbag©!

Veilig schoon
Als landelijk specialist in het reinigen van brandweerpakken weten wij uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om besmet textiel veilig te verpakken.
Bij normale verpakkingen en waszakken is er altijd nog een mogelijk gevaar op besmetting, omdat het textiel vanuit de verpakking in de wasmachine geplaatst moet worden.

Ons doel: een verpakking ontwikkelen waarbij besmet textiel veilig kan worden verpakt en tot en met de reiniging in de wasmachine afgesloten kan blijven. Hierdoor zijn medewerkers, zowel de uwe als degene van het reinigingsbedrijf, beschermd tegen de besmetting en blijft deze geïsoleerd.
In onze eigen zoektocht naar een veilige oplossing hebben wij meerdere producten getest, alle zonder positief resultaat. In 2013 hebben wij daarom besloten zelf een verpakking te ontwikkelen, met de nodige input van verschillende brandweerkorpsen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in onze Protectbag©.

De Protectbag© bestaat uit:

1. Gele zak met oplosbaar stiksel en oplosbare binnenzak. Het besmette textiel - bijvoorbeeld 1 brandweerbroek + jas - kan in deze zak verpakt worden.
2. Doorzichtige bedrukte buitenzak: Na het verpakken van het besmette textiel kan de gele zak in de bedrukte doorzichtige buitenzak worden verpakt. Deze zak is een extra bescherming voor transport en tijdelijke opslag.

Werking
De buitenzak wordt los gemaakt en de gele zak met inhoud wordt direct in de machine geleegd. De gele zak heeft een stiksel van oplosbaar garen dat tijdens de reiniging los zal raken. Vervolgens lost de doorzichtige binnenzak op waardoor het brandweerpak vrij zal komen voor reiniging. De gele binnenzak lost niet op, maar wordt mee gewassen. Deze kan na de reiniging worden verwijderd.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.toprotect.nl

Wil je meer weten?

Dan horen we graag van je! Stuur ons gerust je vraag of verzoek, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Neem direct contact op
Voor elke uitdaging een oplossing
  • landelijke dekking
  • zorgvuldige behandeling
  • proefreiniging mogelijk
  • snelle service
Bedrijfsfilm
271