Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

September 2017 - 50% energiezuiniger drogen

[ I N N O V A T I E ] 

Veel artikelen zijn te kwetsbaar voor een veilige droging in een droger. Daarom hebben wij voor deze bijzondere stoffen een speciale droogkamer. Hierin wordt op lage temperaturen veilig allerlei textielen gedroogd.
Denk hierbij aan:
-
Brandweerkleding
Handwas artikelen
Vitrages

We kunnen nu nóg energiezuiniger drogen dan voorheen. Onze droogkamer is afgelopen week door Trition voorzien van nieuwe droogaparatuur. Hieronder vind je het verslag over de werkzaamheden; 


Optimalisatie van de droogkamer
Om de optimale werking van de bestaande droogkamer te kunnen behalen is er een ventilatievoorziening aangebracht om meer luchtcirculatie te kunnen genereren in de droogkamer. Deze ventilatievoorziening in combinatie met de nieuwe droogapparatuur zorgt voor een zeer snel droogproces bij grote hoeveelheden aan te drogen textiel. De traploos geregelde ventilatiekast is stil en geselecteerd op basis van “veel luchtverplaatsing versus weinig energieverbruik”.


Duurzaam voordeel van het nieuwe systeem
In de koudere periodes van het jaar is bekend dat de relatieve luchtvochtigheid in zijn algemeenheid daalt. Met de nieuwe ventilatievoorziening kan er voor worden gekozen om bij een goede relatieve luchtvochtigheid alleen gebruik te maken van de ventilatievoorziening. Waardoor textiel droogt zonder inbreng van droogapparatuur. De besparing bij deze manier van droging is ca. 50% (1,4 kWh stroomverbruik bij droging versus 0,77 kWh stroomverbruik bij ventilatie). Door het aanbrengen van een vaste relatieve luchtvochtigheidsmeting in de droogkamer kan dit continu worden gemonitord en is het mogelijk de luchtcondities is de ruimte af te lezen aan de buitenzijde van de droogkamer.

 

Blijven monitoren
Trition zal vanuit zijn droogtechnische kennis de aankomende periode nog een aantal keren langskomen voor een werkinstructie en monitoring van het systeem. Er mag worden gezegd dat het nieuwe systeem welke tot stand is gekomen in samenspraak tussen Johan Elzerman van Topcleaning en Marcel van Engelen van Trition innovatief is.

 

Vanuit de operationele vestiging van Trition in Apeldoorn willen wij Topcleaning bedanken voor de fijne en gastvrije werkomstandigheden!
 Bedankt, namens Team Topcleaning! 

Wil je meer weten?

Dan horen we graag van je! Stuur ons gerust je vraag of verzoek, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Neem direct contact op
Voor elke uitdaging een oplossing
  • landelijke dekking
  • zorgvuldige behandeling
  • proefreiniging mogelijk
  • snelle service
Bedrijfsfilm
271