Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

MVO

MILIEUZORG
Topcleaning is lid van de brancheorganisatie NETEX. Als lid maken wij gebruik van het handboek Milieuzorg. Er wordt voordurend geïnvesteerd in de nieuwste reinigingstechnieken en energiebesparende mogelijkheden. Tevens beschikken wij over een geldig Milieucertificaat en Kwaliteitscertificaat van de NETEX welke beide in 2015 wederom zijn vernieuwd.

 

MILIEU
In het kader van maatschappelijk en verantwoord ondernemen (MVO) ontwikkelde Topcleaning in haar beleid een drietal speerpunten. Deze speerpunten worden niet alleen goed bewaakt maar ook verder binnen de organisatie uitgebouwd.

Topcleaning is zich bewust van het belang van MVO en levert waar mogelijk een goede bijdrage aan een schoon en hygiënisch welzijn van de klant. Het milieu wordt belast door het gebruik van fossiele brandstoffen, energie, het gebruik van oplosmiddelen en detergenten. Het is dus zaak het gebruik hiervan terug te dringen zonder aan kwaliteit te moeten inleveren. Om die reden zoekt Topcleaning voortdurend naar gelijkwaardige alternatieven en niet zonder succes.

Drie speerpunten daarbij zijn:

01 - Optimalisatie van de reiniging en processen

02 - Milieu efficiënte transportmiddelen en apparatuur

03 - Innovatie en techniek
 

01 - Optimalisatie van de reiniging en apparatuur
In 2008 besloot Topcleaning definitief af te stappen van het reinigen met de traditionele oplosmiddelen en plaats te maken voor milieuvriendelijke alternatieven. Mede daarom is Topcleaning begin 2010 uitgenodigd om als eerste in Nederland een reinigingsmachine te testen met een reinigingsvloeistof, 100% vrij van gechloreerde koolwaterstoffen.

De positieve resultaten zijn inmiddels wereldwijd bekend en hebben de reinigingsbranche voorgoed veranderd. Dit heeft er toe geleid dat wij in oktober 2012 volledig zijn overgegaan op de meest milieuvriendelijke manier van reinigen met de aanschaf van de nieuwste machine in deze serie. (voor meer informatie kunt u terecht op systemk4.com 
 

02 - Milieu efficiënte transportmiddelen en apparatuur
Bij vervanging van transportmiddelen heeft Topcleaning zich gecommitteerd om uitsluitend gebruik te maken van transportmateriaal dat voldoet aan de laatste EURONORM verbrandingsmotoren. Bij aanschaf van nieuwe transportmiddelen zijn de uitstoot van fijne roetdeeltjes en CO2 van doorslaggevende aard. Omdat textielreinigingsbedrijven relatief meer energie verbruiken bij reiniging, drogen en opmaken van textiel is er constante aandacht voor energiearme apparatuur. Ook binnen de gebouwen wordt continue gewerkt aan warmte terugwinning voor verwarming of hergebruik. In 2012 heeft Topcleaning deelgenomen aan een energiescan en is over gestapt naar groene stroom. Inmiddels is ons bedrijf één van de meest duurzame bedrijven in de branche. We houden ons niet alleen aan de milieueisen van de wetgever, we gaan een paar flinke stappen verder.

 

03 - Innovatie en techniek
Textielreinigingsbedrijven zijn complexe bedrijven waarbinnen zich veel verschillende disciplines en technieken voltrekken. Internationaal zijn er altijd veel ontwikkelingen binnen de reinigingsbranche. Topcleaning bezoekt dan ook veel internationale beurzen en volgt de ontwikkelingen op de voet.

Ondanks de vele innovaties op het gebied van reiniging en apparatuur blijft de afwerking en kwaliteit deels afhankelijk van de medewerkers. Daarom investeert Topcleaning veel tijd en aandacht aan het opleiden en ontwikkelen van de medewerkers. Onze vakbekwame medewerkers zijn de spil van het bedrijf en dit is terug te zien in de geleverde kwaliteit.

Wil je meer weten over Topcleaning?

Dan horen we graag van je! Stuur ons gerust je vraag of verzoek, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Neem direct contact op
De specialist in reinigen
  • landelijke dekking
  • persoonlijke identificatiecode
  • zorgvuldige behandeling
  • snelle service
Bedrijfsfilm
322