Brandveilig ondernemen: brandwerende gordijnen

Of je nou op kantoor of in een horeca gelegenheid werkt; elk bedrijf brandveilig, is de droom. Wist je dat er  elk jaar worden er tussen de 6000-8000 bedrijven getroffen door brand? De schade is vaak enorm. Gelukkig zijn er strenge eisen op het gebied van brandveiligheid.  Met de juiste maatregelen kan je de schade, in veel gevallen, beperken.

Verplicht brandveilig

Brandveilig ondernemen, dat is wat je wil, en moet. Om de brandveiligheid in openbare ruimtes te garanderen zijn er verschillende regels. Deze regels staan vermeld in het Bouwbesluit 2012 en vertellen precies wat er wel en niet mag. Zo mag je niet roken in de buurt van brand gevaarlijke stoffen. Daarnaast zijn er veel voorschriften over de aankleding van ruimtes. Daaronder valt ook de brandveiligheid van gordijnen, een van onze specialisaties.

Brandvertragende gordijnen

Als bedrijf heb je er verschillende opties om de brandveiligheid van je gordijnen te vergroten. Zo kun je brandvertragende gordijnen kopen. Deze gordijnen zijn van een stof van brandvertragende polyestervezels. Hiermee behouden, zelfs na regelmatig wassen, de gordijnen hun brandvertragende functie.

Gordijnen brandvertragend behandelen

Is het kopen van nieuwe gordijnen een te grote investering? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de huidige gordijnen brandvertragend te laten behandelen. Hierbij worden de gordijnen behandeld met een brandvertragende spray. Deze dringt door tot in de diepste vezels van de stof. Over de vorm en kleur van je gordijnen hoef je je geen zorgen te maken. Hier heeft de brandwerende spray geen invloed op.

Brandveilige én brandschone gordijnen?

Wij bieden de reiniging én brandvertragende behandeling in 1 service. Gordijnen van de rails halen doet niemand voor zijn plezier, dus kun je deze gelegenheid maar beter zo goed mogelijk benutten. Zo heb je snel brandschone gordijnen die ook nog eens brandveilig zijn!

 

Recent Posts
Contact ons

Hi, Heb je een reinigingsvraag of wens? Stel je vraag, we adviseren je graag! Team Topcleaning Harderwijk

schoonmaken reinigen voorjaarsschoonmaak 1 dag topcleaningtopcleaning iso certificering kwaliteit reiniging