De grote voorjaarsschoonmaak in 1 dag!

De lente is het seizoen waarin de natuur weer een frisse start maakt. Met groene bladeren aan de bomen, fluitende vogeltjes als je wakker wordt en die heerlijke geur buiten waardoor je écht merkt dat het weer lente wordt. Al generaties lang inspireert de lente ons om ook binnenshuis weer even een frisse wind te laten waaien: de grote voorjaarsschoonmaak! Maar hoe pas je die nou in je drukke schema? Met deze tips doe je de voorjaarsschoonmaak in één dag!

Een goede voorbereiding op je voorjaarsschoonmaak

Wie als een kip zonder kop ’s ochtends begint te stoffen, vegen, bezemen en dweilen zal rond de lunch al inzien dat het op deze manier niet gaat lukken. Tijdens het afstoffen zie je bijvoorbeeld dat de ramen ook wel weer eens gewassen mogen worden, om er vervolgens achter te komen dat de trekker en zeem nergens meer te bekennen zijn.

De tijd die je kwijt bent om naar de winkel te gaan, gaat natuurlijk weer af van je kostbare schoonmaaktijd en al snel begint het hele project op een vijfjarenplan te lijken. Een goede voorbereiding van je grote voorjaarsschoonmaak is dan ook essentieel en tref je met deze drie tips.

1. Maak per ruimte een plan van aanpak

Takenlijstjes werken makkelijk en overzichtelijk. Zorg daarom dat je per ruimte een plan van aanpak hebt. Zo zie je geen kleine maar belangrijke taken over het hoofd. Zoals het stofzuigen onder meubels die je normaal nooit verplaatst, het soppen van de bovenkant van de keukenkastjes of het opruimen van de rommellades.

Hierbij is het ook slim om te kijken welke taken je zelf kunt doen en welke je op deze dag wellicht uit kunt besteden. Veel mensen hangen tijdens de grote voorjaarsschoonmaak bijvoorbeeld het beddengoed lekker buiten, maar je kunt voor een echt grondige schoonmaak ook eens de stomerij inschakelen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij Topcleaning ook terecht kunt voor:

•    het stomen van gordijnen
•    het reinigen van je dekbed
•    het opfrissen van kleding
•    het reinigen van vloerkleden

2. Zorg dat je alle schoonmaakmiddelen in huis hebt

Dat lijkt voor de hand liggend, maar veel voorjaarsschoonmaken stranden voortijdig omdat er een flesje van het een of ander niet in huis is. “Dat komt dan volgende week wel,” is vaak de gedachte, maar we weten allemaal dat dit soort uitstel meestal tot afstel leidt.

Inventariseer met je hiervoor gemaakte takenlijst daarom welke schoonmaakmiddelen je allemaal nodig hebt. Kijk wat je zelf nog in huis hebt en zorg ervoor dat je ruim voor de dag van je voorjaarsschoonmaak de overige middelen hebt gekocht.

3. Mobiliseer de troepen!

Tenzij je alleen woont is de grote voorjaarsschoonmaak een uitgelezen kans om iedereen in je huishouden aan het werk te zetten. Of dat nu je partner, kinderen of huisgenoten zijn, iedereen kan meehelpen om het huis weer heerlijk lentefris te krijgen. De takenlijst die je eerder al hebt gemaakt is ideaal om alle klusjes eerlijke te verdelen en de grote schoonmaak zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Zet alle ramen open, de muziek op tien en je zult zien dat het echt mogelijk is om de grote voorjaarsschoonmaak binnen één dag tot een succes te maken!

Recent Posts
Contact ons

Hi, Heb je een reinigingsvraag of wens? Stel je vraag, we adviseren je graag! Team Topcleaning Harderwijk

fris wassen reinigen topcleaning stomerijbrandveilig ondernemen brandwerende gordijnen