Een trouwjurk reinigen, waar let je op?

Een trouwjurk is voor elke vrouw zonder twijfel een waardevol kledingstuk. Het is een pronkstuk waar je misschien wel heel lang naar gezocht hebt! Een pronkstuk waar je lang over nagedacht hebt en die je uiteindelijk hebt gekocht met de bedoeling om er op de mooiste dag van jouw leven op je allermooist uit te zien. Een trouwjurk is dan ook meer dan alleen een kledingstuk. Het is een tastbare herinnering aan de bruiloft en die wil je natuurlijk zo stralend mogelijk houden.

Zelf een trouwjurk reinigen, kan dat?

Het simpele antwoord hierop is ja, maar de praktijk blijkt vaak toch wat lastiger. De wasmachine is vaak te klein en ook niet iedere trouwjurk is geschikt om hierin gewassen te worden. De meest veilige optie is een koude handwas in de badkuip, als de japon tenminste in water gereinigd mag worden. Maar ook dat kan qua formaat, stof en fijne details nog een hele uitdaging zijn. Controleer in ieder geval altijd het waslabel voor wasinstructies. Volledige garantie op een veilig resultaat is er helaas niet als je zelf een bruidsjurk reinigt, terwijl een stomerij die wel kan bieden.

Wat te doen bij vlekken in een trouwjurk

Belandt er tijdens het diner per ongeluk wat van de chocolademousse op jouw bruidsjurk? Of valt een glas rode wijn over je jurk ’s avonds tijdens alle feestvreugde? Dan is jouw eerste reactie waarschijnlijk om direct zelf de vlek te verwijderen. Begrijpelijk, maar je kan de vlek hiermee vaak ook erger maken. Voorzichtig deppen met lauw water kan de schade beperken, maar voor een stralend wit eindresultaat kun je de vlek beter laten zitten en de trouwjurk laten reinigen door een specialist.

Zo wordt jouw trouwjurk gereinigd

Kies jij ervoor om jouw trouwjurk te laten reinigen door Topcleaning, dan ben je verzekerd van een professioneel reinigingsproces waarbij jouw jurk met uiterste zorg wordt behandeld. Bij ontvangst wordt de bruidsjurk  beoordeeld, zodat precies duidelijk is met welke stoffen en materialen er rekening moet worden gehouden. Daarna wordt de jurk eerst met de hand voorbehandeld en vervolgens gereinigd. Na een grondige inspectie wordt jouw trouwjurk weer opgemaakt, een secuur handwerk waarbij specialistische kennis en verfijnde techniek een belangrijke rol spelen.

Tot slot: vergeet vooral niet te genieten

De zorgen over mogelijke vlekken op jouw trouwjurk kunnen tijdens de feestelijke dag zelf behoorlijk wat stress opleveren. Zonde, want dit is een dag waarop jij en jouw kersverse echtgenoot van elk moment moeten genieten. Ons advies is dan ook: maak maar geen zorgen over vlekken in jouw trouwkleding, dat doen wij wel.

Extra tip: Meld je bruidskleding online bij ons aan. Zo kun je al voor jullie trouwdag een afspraak maken om je bruidsjurk gratis op te laten halen. Uiteraard op een dag en locatie die jou het beste uitkomt! Voor een vaste prijs behandelen we jullie trouwkleding met onze uiterste zorg. En natuurlijk betaal je pas achteraf, dus het aanmelden is geheel vrijblijvend!

Recent Posts
Contact ons

Hi, Heb je een reinigingsvraag of wens? Stel je vraag, we adviseren je graag! Team Topcleaning Harderwijk

kleding textiel reinigen topcleaning harderwjk stomerijprotectbag brandweer veilig besmet textiel topcleaning toprotect