Topcleaning kan vanaf nu 50% energiezuiniger drogen

[INNOVATIE]

Veel textiel is te kwetsbaar voor een veilige droging in een droger. Daarom hebben wij voor deze bijzondere stoffen een speciale droogkamer. Hierin worden, op lage temperaturen, veilig allerlei artikelen gedroogd.
Denk hierbij aan:
– Brandweerkleding
– Handwas artikelen
– Vitrages
En dan nu; We kunnen nu nóg energie zuiniger drogen dan voorheen. Onze droogkamer is afgelopen week door Trition voorzien van nieuwe droog apparatuur. Hier volgt een kort verslag;

Optimalisatie van de droogkamer

Om de optimale werking van de droogkamer te kunnen behalen is er een ventilatie voorziening aangebracht. Hiermee kunnen we zo meer lucht-circulatie genereren in de droogkamer. Deze ventilatie voorziening in combinatie met de nieuwe droog-apparatuur. Dit zorgt voor een zeer snel droogproces bij grote hoeveelheden te drogen textiel. Een bijkomend voordeel is dat de traploos geregelde ventilatie kast stil is. Een andere voorwaarde voor de selectie was op basis van “veel luchtverplaatsing, versus weinig energieverbruik”. Bij Topcleaning houden we van duurzaam. Dus ook als het gaan om drogen. Dit was dan ook het uitgangspunt bij het optimaliseren van het droogproces.

Duurzaam drogen

Het duurzame voordeel van het nieuwe systeem: Omdat in de koudere periodes van het jaar is bekend dat de relatieve lucht-vochtigheid in het algemeen daalt, hebben we de volgende duurzame keuze gemaakt: Bij deze nieuwe ventilatie-voorziening kan er voor worden gekozen voor twee opties. De eerste optie is om bij een goede lucht-vochtigheid alleen gebruik te maken van de ventilatie-voorziening. Hierdoor droogt textiel zonder inbreng van droogapparatuur. Daarmee is de besparing bij deze manier van droging ca. 50%!! (1,4 kWh stroom verbruik bij droging ten opzichte van 0,77 kWh stroom verbruik bij ventilatie). Door het aanbrengen van een vaste relatieve luchtvochtigheid meting in de droogkamer kan dit constant worden gemonitord. De lucht-conditie in de ruimte af te lezen aan de buitenkant van de droogkamer. Dit is een groot voordeel, hierdoor ontsnapt er geen onnodige ventilatie door het openen/sluiten van de droogkamer om de lucht-vochtigheid te controleren.

Droogkamer blijven monitoren

Om zeker te zijn van een voorspoedig verloop zal Trition, vanuit hun vakkennis, de komende periode nog een aantal keren langskomen. Tijdens deze controles checken en monitoren ze het ventilatie-systeem. Deze innovatie is tot stand is gekomen tussen Johan Elzerman van Topcleaning en Marcel van Engelen van Trition.

“Vanuit de operationele vestiging van Trition in Apeldoorn willen wij Topcleaning bedanken voor de fijne en gastvrije werkomstandigheden!”

Bedankt, namens Team Topcleaning!

Recent Posts
Contact ons

Hi, Heb je een reinigingsvraag of wens? Stel je vraag, we adviseren je graag! Team Topcleaning Harderwijk

vijf 5 handen topcleaning reiniging tapijtfris wassen reinigen topcleaning stomerij