Waarom je motorkleding niet zelf wil wassen

Een onderwerp waar onder motorrijders veel over gediscussieerd wordt, is het reinigen van motorkleding. Bij textiel is ieder het vaak snel eens, maar wanneer het gaat over een leren motorpak… Sommigen vinden reinigen bijvoorbeeld helemaal niet nodig, terwijl anderen juist zweren bij tips uit grootmoeders tijd. Ideeën en meningen genoeg, maar vooral ook veel onduidelijkheid. Tijd om daar verandering in te brengen!

Pas op voor uitdroging en slijtage van je leren motorkleding

Een ding is in ieder geval niet aan te raden. Dat is om een leren motorpak in de wasmachine te stoppen. Leer vereist namelijk een speciaal reinigingsproces. Wasmachines en gewone wasmiddelen zijn niet gemaakt om leer te reinigen en kunnen zelfs de slijtage van je motorpak verergeren.

Als leer langdurig in contact met water is, wordt de kans op scheuren groter. Daarnaast wordt een motorpak vaak niet goed schoon. Het droogproces is ook vak apart. Het drogen op een verkeerde temperatuur kan er voor zorgen dat de pasvorm verandert.

Vakkundig je leren motorkleding reinigen

Als antwoord, op deze problemen uit de praktijk, hebben wij een unieke methode ontwikkeld. In een speciaal reinigingsprogramma, doorloopt een leren motorpak verschillende fases. Hierbij wordt elk specifiek element van het pak gereinigd. Daarnaast houden we ook rekening met beschermende delen van je motorkleding. Protectie onderdelen hoef je dus niet te verwijderen.

Aan het einde van het programma volgt er nog een verzorgende afwerking. Hierbij wordt het leer voorzien van een water afstotende laag. Zo is jouw leren motorpak niet alleen hygiënisch gereinigd, maar ook beter beschermd tegen toekomstig vuil!

Recent Posts
Contact ons

Hi, Heb je een reinigingsvraag of wens? Stel je vraag, we adviseren je graag! Team Topcleaning Harderwijk

blogs nieuws vers van de pers reiniging topcleaningkleding textiel reinigen topcleaning harderwjk stomerij