Topcleaning ontwikkelt de Protectbag©!

Ons doel: Besmet textiel veilig verpakken tot en met de reiniging in de wasmachine. Het resultaat hiervan is onze Protectbag ©

Veilig schoon

We weten, als specialist in het reinigen van brandweerkleding, hoe belangrijk het is om jouw besmette textiel veilig te verpakken. Wist je dat bij normale verpakkingen en waszakken er altijd het gevaar voor besmetting is? Dit komt omdat het textiel uit de verpakking in de wasmachine geplaatst moet worden. Daarom wilden we een verpakking ontwikkelen waarbij jouw besmette textiel veilig kan worden verpakt. Waarbij er tot en met de reiniging geen kans meer bestaat op besmetting voor jou, of de reiniger.

Onderzoek en Innovatie

We hebben, in onze zoektocht naar een veilige oplossing, bestaande producten getest. Helaas voldeden de ze allemaal, niet aan onze kwaliteitseisen voor gebruik in het veld. Daarom hebben we in 2013 besloten, zelf een verpakking te ontwikkelen. We zijn aan de slag gegaan met input van diverse korpsen. Dit heeft, na uitvoerig onderzoeken en testen, geleid tot onze Protectbag ©.

De Protectbag © bestaat uit:

 • Een gele zak met oplosbaar stiksel en oplosbare binnenzak
  Hierin gaat je besmette textiel, bijvoorbeeld 1 broek en jas
 • Doorzichtige bedrukte buitenzak
  Na het verpakken van het besmette textiel kan de gele zak, in de buitenzak worden verpakt
  Door de buitenzak heb je extra bescherming tijdens transport en tijdelijke opslag

Werking Protectbag

Wanneer je de buitenzak los maakt en de gele zak met inhoud gelijk in de machine leegt, is kans op besmetting voorbij. Tijdens de reiniging lost het stiksel van de gele zak op. Vervolgens lost de binnenzak op waardoor je besmette textiel vrij komt voor reiniging. De gele binnenzak lost niet op, maar wordt mee gewassen. Deze zak kun je na de reiniging weggooien.

 


 

PROTECTBAG

 • Benieuwd naar de werking van onze Protectbag of wil je een offerte per 100 | 250 | 1000 stuks? Vul dan het formulier in, je ontvangt de offerte dan zo snel mogelijk in de mail
  Je kan de algemene voorwaarden hier bekijken.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Recent Posts
Contact ons

Hi, Heb je een reinigingsvraag of wens? Stel je vraag, we adviseren je graag! Team Topcleaning Harderwijk

protectbag brandweer veilig besmet textiel topcleaning toprotecttopcleaning iso certificering kwaliteit reiniging