Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

Brandweerkleding reinigen

Naast het blusmateriaal is brandweerkleding één van de belangrijkste hulpmiddelen voor brandweerpersoneel. De voornaamste eis van deze uitrusting is dat deze hittebestendig is. Brandweerkleding wordt blootgesteld aan de meest extreme situaties, dus is het verder ook belangrijk dat deze sterk is. Het contact met scherpe voorwerpen mag bijvoorbeeld niet leiden tot scheuren in de kleding. Het spreekt dan ook voor zich dat het reinigen van brandweerkleding specialistenwerk is. Een specialisatie die Topcleaning door jarenlange ervaring inmiddels tot in de kleinste details heeft geperfectioneerd.
 

BRANDWEERKLEDING PROTECTIE PLAN
Wie een brandweerpak in de gewone wasmachine plaatst loopt een groot risico om daarmee het pak te beschadigen. Denk hierbij aan de beschermende eigenschappen van brandweerkleding, zoals de reflecterende strepen. Ook wordt het pak in een gewone wasmachine niet gedesinfecteerd, wat schadelijke gevolgen kan hebben wanneer de kleding is besmet met een stof als asbest. Het is dus belangrijk dat een brandweerman of -vrouw na het reinigen volledig kan vertrouwen op de beschermende werking van het pak. Om die garantie te kunnen bieden heeft Toprotect het Brandweer Protectieplan ontwikkeld, dat uit verschillende stappen bestaat:

•  Ophalen: De brandweerkleding wordt op de werkplek opgehaald.
•  Reinigen: Vakkundige reiniging waarbij brandwerende en reflecterende details gespaard blijven.
•  Desinfecteren: Tijdens dit proces worden alle bacteriën en andere micro-organismen 
gedesinfecteerd.
•  Drogen: Bij Topcleaning wordt in een speciale droogkamer op lage temperaturen gedroogd.
•  Afleveren: Na enkele werkdagen wordt de brandweerkleding weer op je werkplek afgeleverd.

Ben je benieuwd hoe wij jouw korps van dienst kunnen zijn? Stel ons gerust uw vragen, we helpen je graag verder.
 

BESMET TEXTIEL VEILIG HANDELEN
Momenteel is er in veel situaties nog gevaar op besmetting. Bijvoorbeeld wanneer de kleding na een werkdag onbeschermd wordt achtergelaten. Of wanneer een medewerker van het reinigingsbedrijf in aanraking komt met de kleding. Met de Protect Bag van Toprotect kun je direct na de besmetting de kleding geïsoleerd verpakken, waarna deze met zak en al het reinigingsproces ingaat. Het resultaat is professioneel gereinigde kleding, waarmee elke werksituatie weer zorgeloos kan worden aangegaan.

Laat je textiel desinfecterend reinigen door Topcleaning en je bent verzekerd van veiligheid en hygiëne. Eigen kleding kan weer met een prettig gevoel worden gedragen en ook op de werkvloer beperk je zo de risico’s van een mogelijke besmetting.

Meer weten over het veilig verpakken van besmet texiel? Kijk dan eens op de site van Toprotect voor meer informatie over de ProtectBag.

Wil je meer weten?

Dan horen we graag van je! Stuur ons gerust je vraag of verzoek, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Neem direct contact op
Marktleider in het reinigen van brandweerkleding
  • landelijke dekking
  • uniek reinigingsproces gericht op het verlengen van de levensduur van brandweerkleding
  • veilige reiniging inclusief desinfectie
  • snelle service
Gerelateerde blogberichten
221