Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

2017_TC_WEB_Temp_Blog_5

Brandveilig ondernemen: brandwerende gordijnen

  • 11 april 2016
  • Categorie: Blog

Of je nou werkgever bent met medewerkers op kantoor of klanten ontvangt in een horecagelegenheid, voor elk bedrijf geldt dat er strenge eisen zijn op het gebied van brandveiligheid. Elk jaar worden er tussen de zesduizend en achtduizend bedrijven door brand getroffen. De schade is vaak enorm, maar kan in veel gevallen met de juiste maatregelen worden beperkt.

Verplichte maatregelen brandveiligheid

Om de brandveiligheid in gemeenschappelijke ruimtes te garanderen zijn er verschillende regels. Deze staan vermeld in het Bouwbesluit 2012 en vertellen precies wat er wel en niet mag. Zo mag er logischerwijs niet gerookt worden in de nabijheid van brandgevaarlijke stoffen en zijn er veel voorschriften over de aankleding van ruimtes. Daaronder valt ook de brandveiligheid van gordijnen, een van de specialisaties van Topcleaning.

Brandwerende gordijnen

Als bedrijf zijn er verschillende mogelijkheden om de brandveiligheid van uw gordijnen te vergroten. Zo kun je nieuwe brandvertragende gordijnen kopen. Deze gordijnen worden gemaakt van trivera, een stof van brandwerende polyestervezels. Zelfs na regelmatig wassen en reinigen behouden deze gordijnen hun brandveilige eigenschappen.

Gordijnen brandvertragend impregneren

Is het kopen van nieuwe gordijnen een te grote investering, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de huidige gordijnen brandvertragend te impregneren. Hierbij worden de gordijnen behandeld met een brandvertragende spray. Deze dringt door tot in de diepste vezels van het textiel voor een optimale brandveiligheid. Over de vorm en kleur van de gordijnen moet je je geen zorgen te maken. De brandwerende impregneerspray heeft hier namelijk geen invloed op.

Brandveilige én brandschone gordijnen?

Dat kan bij Topcleaning dankzij een handige combinatieservice. Gordijnen van de rails halen doet niemand voor zijn plezier, dus kun je deze gelegenheid maar beter zo goed mogelijk benutten. Bij Topcleaning is het daarom mogelijk om het brandvertragend impregneren te combineren met het reinigen van jouw gordijnen. Zo heb je snel brandschone gordijnen die ook nog eens brandveilig zijn!

Terug naar overzicht
Onderwerpen

Gerelateerde blogs
  • 5 tips om vlekken uit je tapijt te verwijderen Lees meer
  • Hoe kun je een leren motorpak reinigen? Lees meer
  • Je gordijnen wassen of stomen? Lees meer
  • Chemisch reinigen of stomen, wat is het verschil? Lees meer
  • Uw dekbed wassen of stomen, wat is nu het best? Lees meer
206