Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

Gordijnen reinigen met kennis en vakmanschap

De grote voorjaarsschoonmaak, een feestje waarbij veel gerookt is of gewoon omdat je het een prettig idee vindt; er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken om je gordijnen te laten stomen. Door de jaren heen hoopt er zich namelijk veel vuil op in de gordijnen. Doordat deze bijvoorbeeld voor een raam hangen of door de rook van kaarsen of een open haard. Door je gordijnen te laten stomen zorg je voor een verfrissing van je interieur en gaan je gordijnen langer mee.
 

BEHANDELING
Gordijnen zijn er in alle soorten maten, waarbij er vooral een enorme verscheidenheid van materialen is. Zo zijn er gordijnen van katoen, maar wordt er vaak ook gewerkt met stoffen als polyester en acryl. Daarnaast zijn er verfijnde stoffen die een speciale behandeling vereisen, zoals bij gordijnen van fluweel, satijn, zijde of velours. Sommige soorten gordijnen worden daarom gestoomd, terwijl andere weer beter gewassen kunnen worden. Daarnaast zijn er nog aanvullende handelingen zoals het opmaken van de gordijnen en het persen van voering die ervoor zorgen dat de gordijnen uiteindelijk weer prachtig in je huis komen te hangen. Topcleaning heeft alle kennis in huis om elk soort gordijnen te reinigen, dus je kunt deze met een gerust hart achterlaten.

 

RELAXATIEKRIMP
Topcleaning werkt met een open en transparante houding, waarbij correct en volledig informeren een belangrijk uitgangspunt is. Enige uitleg over het begrip relaxatiekrimp is daarbij op zijn plaats. Dit is een gevolg van het feit dat gordijnstoffen tijdens de fabricage onder spanning geweven worden. Bij reiniging van de gordijnen ontstaat een spanningsloze toestand en dat kan tot gevolg hebben dat de gordijnen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm en zo’n 3 tot 5% krimpen. Hoewel de kans op relaxatiekrimp relatief klein is, kan deze nooit helemaal uitgesloten worden.

Ben je ook toe aan frisse gordijnen in huis? Neem contact op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden om je gordijnen te laten stomen.

Wil je meer weten?

Dan horen we graag van je! Stuur ons gerust je vraag of verzoek, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Voor al je interieurtextiel
  • landelijke dekking
  • persoonlijke identificatiecode
  • zorgvuldige behandeling
  • snelle service
Gerelateerde blogberichten
  • Je gordijnen wassen of stomen? Lees meer
  • Uw dekbed wassen of stomen, wat is nu het best? Lees meer
225