Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

2017_TC_WEB_Temp_Blog_8

Een trouwjurk reinigen, waar moet u op letten?

  • 24 juni 2015
  • Categorie: Blog

Een trouwjurk is voor iedere vrouw zonder twijfel haar meest waardevolle kledingstuk. Het is een pronkstuk waar u lang naar heeft gezocht, goed over na heeft gedacht en uiteindelijk hebt gekocht met de bedoeling om er op de mooiste dag van uw leven op uw allermooist uit te zien. Een trouwjurk is dan ook meer dan alleen een kledingstuk. Het is een tastbare herinnering aan uw bruiloft en die wilt u natuurlijk zo stralend mogelijk houden.

Zelf een bruidsjurk reinigen, kan dat?

Het simpele antwoord hierop is ja, maar de praktijk blijkt vaak toch wat lastiger. De wasmachine is vaak te klein en ook niet iedere trouwjurk is geschikt om hierin gewassen te worden. De meest veilige optie is een koude handwas in de badkuip, als de japon tenminste in water gereinigd mag worden. Maar ook dat kan qua formaat, stof en fijne details nog een hele uitdaging zijn. Controleer in ieder geval altijd het waslabel voor wasinstructies. Volledige garantie op een veilig resultaat is er helaas niet als u zelf een bruidsjurk reinigt, terwijl een stomerij die wel kan bieden.

Wat te doen bij vlekken in een trouwjurk

Belandt er tijdens het diner per ongeluk wat van de chocolademousse op uw bruidsjurk? Of bederft een glas rode wijn over uw jurk ’s avonds de feestvreugde? Dan is uw eerste reactie waarschijnlijk om direct zelf de vlek te verwijderen. Begrijpelijk, maar u kunt de vlek hiermee vaak ook erger maken. Voorzichtig deppen met lauw water kan de schade beperken, maar voor een stralend wit eindresultaat kunt u beter de vlek laten zitten en uw trouwjurk laten reinigen door de specialist.

Zo wordt uw trouwjurk gereinigd

Kiest u ervoor om uw trouwjurk te laten reinigen door Topcleaning, dan bent u verzekerd van een professioneel reinigingsproces waarbij uw jurk met uiterste zorg wordt behandeld. Bij ontvangst wordt uw bruidsjurk  beoordeeld, zodat precies duidelijk is met welke stoffen en materialen er rekening moet worden gehouden. Daarna wordt uw jurk eerst met de hand voorbehandeld en vervolgens gereinigd. Na een grondige inspectie wordt uw trouwjurk weer opgemaakt, een secuur handwerk waarbij specialistische kennis en verfijnde techniek een belangrijke rol spelen.

Tot slot: vergeet vooral niet te genieten

De zorgen over mogelijke vlekken op uw trouwjurk kunnen tijdens de feestelijke dag zelf behoorlijk wat stress opleveren. Zonde, want dit is een dag waarop u en uw kersverse echtgenoot van elk moment moeten genieten. Het advies van Topcleaning is dan ook: maak u geen zorgen over vlekken in uw trouwjurk, dat doen wij wel.

Extra tip: Meld je bruidskleding binnen 1 minuut online aan en plan al voor de trouwdag een afspraak om je bruidsjurk gratis op te laten halen op een dag en locatie die jou het beste uitkomt! Voor een vaste prijs stomen wij je bruidsjurk met 100% garantie op een veilige reiniging. En natuurlijk betaal je pas achteraf dus het aanmelden is geheel vrijblijvend!

Benieuwd hoe wij jouw bruidskleding behandelen en waarom Topcleaning is uitgeroepen tot Beste Stomerij van Nederland en Europa? Klik hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht
Onderwerpen

Gerelateerde blogs
  • 5 tips om vlekken uit je tapijt te verwijderen Lees meer
  • Hoe kun je een leren motorpak reinigen? Lees meer
  • Je gordijnen wassen of stomen? Lees meer
  • Chemisch reinigen of stomen, wat is het verschil? Lees meer
  • Uw dekbed wassen of stomen, wat is nu het best? Lees meer
206