Meer informatie?

Bel+31 341 414 521

Over Topcleaning

Het was een vertrouwd beeld in de jaren zestig van de vorige eeuw: de groene Volkswagenbusjes die over de Veluwe reden om bij elk huis met een gele kaart achter het raam het stoomgoed op te halen. Het was ook het begin van een mooi familiebedrijf, dat door Johan Elzerman en Joke ondertussen met succes naar de 21e eeuw is gebracht. Nog steeds met dezelfde zorgvuldige en persoonlijke aanpak van toen, maar met alle moderne technieken en innovaties van vandaag.
 

TOPCLEANING DOOR DE JAREN HEEN
Het is 1965 als Elzerman Senior samen met zijn zoon Henk de stomerij Top Cleaning te Harderwijk opent. Zijn andere zoon Johan stapt al snel in het bedrijf en samen zorgen ze ervoor dat de vloot groene busjes gestaag groeit. Dat leidt in 1977 tot de oprichting van een tweede stomerij in Kampen, al sinds 1 januari 1980 in de deskundige handen van zoon Paul. Op een gegeven moment zwaaiden zelfs 4 broers de scepter over een Topcleaning vestiging. In 1983 neemt Johan samen met zijn vrouw Joke het moederbedrijf in Harderwijk over. Een mooie stap.

 

SPECIALISEREN EN INNOVEREN
De particuliere markt waarbinnen het bedrijf groot is geworden krimpt sinds eind jaren 80 steeds sneller. Gelukkig is innovatie een belangrijke factor binnen Topcleaning. De specialisatie in
roet- en brandschade blijkt dan ook al snel een slimme zet, die inspeelt op een groeiende behoefte. Het investeren in onderzoek, productontwikkeling en het verfijnen van reinigingstechnieken leidt zo tot verschillende unieke diensten, zoals het reinigen van luchtverdeelslangen en brandweerpakken.
 

BLIK OP DE TOEKOMST
Die vooruitziende blik brengt Topcleaning in 2011 de
Innovatie Award tijdens het Business Event Harderwijk. Een fraaie kroon op vele jaren werk natuurlijk, maar voor Topcleaning vooral een aanmoediging om te blijven innoveren. Bijvoorbeeld met verdere specialisaties in het brandvertragend maken van textiel.

In 2014 mochten we de
European Award for Best Practices Textile Cleaning 2014 in ontvangs nemen tijdens de EXPOdetergo International in Milaan. Deze prestigieuze internationale prijs wordt eens in de vier jaar uitgereikt en is een belangrijke graadmeter van kwaliteit in de textielbranche. Daarnaast ontving Topcleaning de titel "meest aanbevolen stomerij van Europa" en een “Certificate of Excellence” van CINET, de internationale branche organisatie.

Naast het winnen van de
NETEX jaarprijs 2016 is Topcleaning ook op de 2de plek geëindigd in de lijst met de beste 100 stomerijen van de wereld. Deze top 100 werd in juni 2016 bekend gemaakt tijdens de internationale vakbeurs in Frankfurt.
 

Wil je meer weten over Topcleaning?

Dan horen we graag van je! Stuur ons gerust je vraag of verzoek, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Neem direct contact op
De specialist in reinigen
  • landelijke dekking
  • persoonlijke identificatiecode
  • zorgvuldige behandeling
  • snelle service
Bedrijfsfilm
203